Septembarska Visa kampanja je završena. Detaljnije ovdje

Korpa

Vaša korpa je prazna.

Pogledajte našu široku ponudu proizvoda i pronađite nešto što vam se sviđa!

Art Market otvara prazničnu sezonu

30.10.2023.

Sedmi OREA Art Market

Sedmi po redu OREA Art Market bit će održan 12. novembra u Domu mladih - mjestu susreta svih generacija. Ukoliko već razmišljate o kupovini prazničnih poklona ili želite osvježiti vlastitu kolekciju kreativnog nakita, odjeće, asesoara i drugih jedinstvenih proizvoda, rezervišite ovaj datum u svom kalendaru.

Tradicionalni Art Market okupit će 53 mala proizvođača, a uz njih će se predstaviti i brendovi iz Hrvatske i Srbije. Među njima su Fabričica Snova, Art+journal, Amaranthine, Frajerica, Rename, Bioteka i Eterični parfemi.

OREA je regionalna online platforma za prodaju i plasman ručno rađenih proizvoda koja je od prošle godine svoje poslovanje proširila i na Hrvatsku, čime su se domaćim brendovima otvorila vrata za plasman proizvoda širom svijeta. Obzirom da su brojni biznisi okupljeni oko OREA zajednice, pioniri u održivom poslovanju, na predstojećem Art Marketu, bit će organizovana panel diskusija i predavanje na temu okolišnih, društvenih i korporativnih standarda u poslovanju. Kako uticati na svijest potrošača i da li potrošači postaju svjesniji podržavanja malih, održivih brendova, koje su prednosti OREA platforme u promociji i primjeni ciljeva održivog poslovanja, te kako održivost utječe na ukupnu konkurentnost malih brendova - samo su neke od tema o kojima će se razgovarati na panelu u okviru jesenskog OREA Art Marketa.

"Održivi brendovi nisu samo trend. Oni predstavljaju pomak u svijesti potrošača i novi pristup poslovanju. Naša OREA zajednica kontinuirano radi na uvođenju praksi održivog poslovanja, dajući krila upravo poduzetnicama i poduzetnicima koji ručno rađenim proizvodima stvaraju dodanu vrijednost šireći svoj portfolio kroz održivu proizvodnju i kreativnost konkuretnu na svjetskom tržištu", ističe Senita Slipac suosnivačica i direktorica OREA-e.

Kako bi cijela porodica uživala, i ove godine tokom Art Marketa bit će organizirana zabava za mališane. Najmlađi će uživati u Dječijem kutku uz devet kreativnih radionica kao što su pravljenje igračaka, nakita, kozmetike, magneta, oslikavanje ruksaka, te radionice kuhanja i robotike. Za sve posjetioce Vispak i Leda su pripremili besplatno osvježenje, UniCredit Bank je obezbijedio POS terminale, a VISA kao platni partner OREA-e daruje poklone za najsretnije korisnike VISA kartica.

Iz OREA-e ističu posebnu zahvalnost Visit Sarajevo, Vladi Kantona Sarajeva i Gradu Sarajevo, za podršku u organizaciji jesenjeg Art Marketa u Domu mladih.

Sav prihod od ulaznica na Art Market kao i dio od prodaje rukotvorina, bit će doniran za potrebe rada Roditeljske kuće udruženja Srce za djecu oboljelu od raka.

OREA Art Market su podržali Vispak, Bingo, Grad Sarajevo, Intea BH, Leda, Ministarstvo kulture i sporta Kantona Sarajevo, Vlada Kantona Sarajevo, Visit Sarajevo, UniCredit i Visa, a medijski pokrovitelji su Klix.ba, Bonjour, RSG i Antena Sarajevo.